Bizonyára Önök is jártak már régi és újépítésű templomokban. Kisgyermekként keresztelkedtek, első áldoztak, bérmálkoztak és bejártak a templomokba! Bámulatba ejtette Önöket néha maga a templom, szintén az épület konstrukciója? Elgondolkodtak már azon, hogy oké, de mégis hogyan oldják meg a templom felújítás menetét?

Az alapos és hosszas tervezés, előkészítés és pénzügyi terv mindig a templom felújítás előzménye! A templomot ellenőrizniük kell a falvizesedés miatt! Az előkészületi munkákhoz még hozzátartozik  az épület felmérése, statisztikai vizsgálatok és a felújítási tervdokumentáció készítése. Mindezt azért fontos elkészíteniük, mivel ezek után kapják meg az építési engedélyt a templom felújítására! A templomok köztudatban is elterjedt műemlékek, így védettek!
Ahhoz, hogy bármit is elkezdjenek építeni, restaurálni, szükséges a Kulturális Örökségvédelmi hivatal engedélye, minden előzetes engedély mellett!

Ha Önök is gondolkodnak a templomuk felújításán, restaurálásán, lépjenek kapcsolatba a +36 20 563 0389-as telefonszámon! Vagy menjenek el személyesen a 1239 Budapest, Kör utca 9-es házszámba! Végső sorban írjanak egy e-mailt: homlokzat.burkolat@gmail.com –ra!

Talán ezt is élvezné

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.